جلسه فوق العاده شوراي مركزي كانون صنفي استادان دانشگاهي ایران در تاریخ 23/5/99 بصورت حضوری با تعداد محدود و رعایت پروتکل های بهداشتی در دفتر مرکزی کانون و مجازي با سایر اعضای شورای مرکزی کانون برگزار شد. در این جلسه نخست جناب آقای دکتر عارف ضمن خوشامد گویی به شرکت کنندگان در جلسه مقدمتاً به نکات مهمی در خصوص موضوعات كلان آموزش عالي و بويژه كنكور سراسري و سردرگمی والدین در باره نحوه برگزاری آن و فشار روحی بر خانواده ها و داوطلبان... اشاره نمودند و پيشنهاد تشكيل كميته كنكور و بررسي چگونگي كنترل، حذف و يا شيوه هاي مديريت آن از طريق صاحب نظران و اعضای کانون را مطرح و قرار شد اين كميته با محوریت کمیته راهبردی کانون موضوع كنكور در دستور کار قرار دهد.

در ادامه جناب آقای دكتر سلطاني با تبیین دستور جلسه اعلام داشتند : در این جلسه ابتدا در خصوص چگونگي برگزاري گردهمایی كانون تبادل نظر می شود و سپس جناب آقای دکتر عارف به بیان موضوعات و مسایل مهم کشور و ضرورت نقش آفرینی کانون خواهند پرداخت.

در اين نشست دکتر ابری نیا نیز با تشریح ساز و کار برگزاری گردهمايي کانون اشاره نمودند: اين گردهمايي بصورت حضوری و الکترونیکی برگزار مي شود. دعوتنامه براي اعضا ارسال شده است. واحدهاي تهران اگر مایل باشند می توانند بصورت حضوری و واحد های شهرستانها بصورت غیر حضوري ملحق خواهند شد.

ابتدا سخنرانی رئيس محترم كانون را خواهیم داشت ، سپس گزارش دبير محترم کانون ارائه می شود و در نهایت گزارش واحدها ارائه و تبادل نظر صورت مي گيرد . قرار است واحدها از قبل گزارش هاي خود بصورت مختصر ارسال كنند. گردهمايي روز پنج شنبه 30/05/1399 ساعت 30/8 تا 11 برگزار خواهد شد.

به پیشنهاد دکتر توفيقي موضوع بررسي و نقد عملكرد كانون و برنامه هاي آتي نیز در دستور گردهمایی قرار گرفته است.

در ادامه دكتر شفيعي فرمودند در مهرماه كه همه دانشگاه ها و مدارس مي خواهند به صورت مجازي آغاز به كار نمايند بدليل ضعف پهناي باند ممكن است مشكلاتي ايجاد شود و كانون از همين الان در اين خصوص چاره انديشي و بيانيه اي صادر نمايد. در اين خصوص ساير اعضاي شوراي مركزي نيز به شرح زير به اظهار نظر پرداختند:

دكتر آشتياني :‌ كانون در خصوص زيرساخت هاي IT، ICT به ويژه در زمان بازگشايي مدارس بايد موضع گيري كند و راه حل ارائه بدهد و به وزير فناوري اطلاعات و ارتباطات يك نامه سرگشاده ارسال كند و قبل از آغاز سال تحصيلي پيشنهاد هاي لازم را ارايه دهد.

دكتر پيش بين:‌ قرار بود براي اساتيد دانشگاه اينترنت رايگان باشد ولي عملي نشد.

دكتر سلطاني :‌كار كارشناسي در اين خصوص انجام شده مي توان مطالعات و آسيب شناسي هاي قبلي را بررسي و در بيانيه از آنها استفاده كرد.

دكتر عارف: دكتر شفيعي، آقاي دكتر معتمدي و آقاي مهندس جهانگرد با هماهنگي آقاي دكترسلطاني مسئوليت تنظيم اين بيانيه را عهده دار شوند و ظرف ده روز پيش نويس بيانيه آماده شود.

بستر مناسب /زير ساخت مناسب/ پهناي باند و هم افزايي ساير بخش ها در بيانيه مورد تاكيد قرار گيرد. موضوع حفظ كيفيت آموزش هم بايد مورد توجه قرار گيرد.

در خصوص برگزاري مجمع كانون نيز بايد از يكماه قبل هماهنگي با وزارت كشور صورت پذيرد. مجمع حتما در برنامه ريزي و برگزار شود. دستور جلسه مجمع، گزارش عملكرد كانون، گزارش مالي و گزارش بازرس باشد. برنامه راهبردي 2 ساله نيز تهيه و به تصويب مجمع برسد.

كميته راهبردي ابتدا برنامه 2 ساله را تهيه كند و سپس مجمع در اواخر مهرماه و يا اوايل آبانماه برگزار شود. (ترجيحا" 8 آبانماه ) كه هفته وحدت است زمان مناسبي است.

در ادامه جلسه دكتر عارف به بيان برخي از مهم ترين مباحث روز كشور و ضرورت جهت گيري هاي كانون نكاتي را به شرح زير بيان نمودند:

كانون مي بايد در مسائل اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي، ‌علمي ورود جدي تري داشته باشد و در خصوص مسائل كشور حساسيت داشته باشد. وضعيت كشور از نظر آسيب هاي اجتماعي و اقتصادي نگران كننده است، آثار اين آسيب ها در خانواده ها مشهود شده است و در اعتقادات و باروهاي اعضاي خانواده ها اثر گذاشته است . موضوع دوگانگي ها در كشور مي بايد سامان داده شود.

در دولت در مقابل هر وزير يك معاونت گذاشته است، نهادهاي ايجاد شده اند كه اختيار دارند، پول دارند ولي پاسخگو نمي باشند. وزارت علوم، معاونت علمي شورايعالي عتف و...

چندين نهاد فرهنگي كه موازي كاري مي كنند ولي زمان پاسخگويي هيچكس پاسخگو نمي باشد. نگاه سيستمي در دولت وجود ندارد. شفاف سازيها صورت نمي پذيرد. در موضوعات معيشتي – اقتصادي پاسخگو نمي باشيم. در بعد سياسي – نگاه از منطقه به اروپا و غرب متمايل شد. در عوض در "عراق، افغانستان، عربستان و ... تعاملات را از دست داديم. وزراي كابينه همانند جزاير 30 گانه عمل مي كنند. سازمان برنامه نقش محوري خود را از دست داده است. بالاي 70 درصد مشكلات، مشكلات مديريتي است. چالش مديريت، چالش ارتباط با دنيا، چالش اقتصاد، چالش كم شدن ارزش پول ملي و...

از سرمايه هاي خارج از كشور استفاده نمي شود – امنيت سرمايه گذاري وجود ندارد. برنامه هاي اقتصادي جدي و كاربردي لازم است . بايد كانون در خصوص این موارد به صورت علمی بيانيه هايي را تنظيم و ارائه دهد.

نقطه نظرات ساير و اعضاي شوراي مركزي كانون:

دكتر توفيقي :‌كانون بايد اتاق فكرهايي داشته باشد در حوزه هاي اجتماعي، اقتصادي و تحليل هاي سياستي بدهد كه با امضاي كانون به اركان تصميم گير كشور ارسال شود.

خانم دكتر خوش خلق سيما : جهت گيري هاي كانون فقط منحصر به آموزش است و بايد پژوهشگاه ها نيز مورد توجه قرار گيرند.

دكتر سلطاني :‌ بي تفاوتي ها به گونه اي است كه گويي كسي نمي خواهد كاري بكند. رويكرد علمي براي اداره كشور وجود ندارد. ما يك نهاد علمي هستيم بايد كارگروه هاي علمي در ابعاد مختلف تشكيل شود و جهت گيريهاي علمي و مستندات علمي براي تصميم گيري ها ارايه شود با توجه به فضاي مجازي همه افراد اعضاي كانون بايد تلاش و مشاركت نمايند.

همانطور كه در امر افزايش حقوق و مزاياي اعضاي هيات علمي كانون تلاش كرد و به كمك هم افزايي ساير اعضاي اثرگذاري شد. كانون بايد تلاش كند كه در مسير رفع چالش هاي كشور قرار گيرد.

جمع بندي دكتر عارف

-       در هر جلسه نيم ساعتي به بيان موضوعات اجتماعي اختصاص يابد.

-        كانون مي بايد به طور جدي در خصوص مسائل اجتماعي و چالش هاي كشور موضع گيري و نقش اتاق فكر را ايفا كند. در دوره جديد كارگروه ها و شوراي مركزي بايد فعال شوند.

تماس با ما

آدرس: تهران، خيابان جمالزاده شمالی، خيابان نصرت غربی، نبش کوچه جزايری، پلاک 1

تلفکس: 666574883-021

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

آمار بازدید کنندگان

9882304
امروز
دیروز
این هفته
این ماه
ماه قبل
کل بازدید
54
21
399
1119
2874
9882304

پیش بینی امروز
72